Platio kaznu jer je dozvolio ženi da vozi

Jedan Saudijac je priveden i kažnjen novčanom kaznom jer je dopustio ženi da vozi, što je strogo zabranjeno u kraljevini, piše dnevnik Saudi Gazette.

Život

Izvor: dnevnik.hr

Ponedeljak, 21.04.2014.

08:45

Default images

Žena od 23 godine takođe je privedena dok je vozila automobil svog supruga u području Katifa, na istoku Saudijske Arabije, jedine zemlje u kojoj žene ne smeju da voze.

Supružnici su privedeni pa pušteni uz kauciju ali je 28-godišnji suprug osuđen na novčanu kaznu od 240 dolara. Vozilo je zadržano na sedam dana, a policija je primorala par da potpiše da više neće ponoviti taj delikt, piše dnevnik.

Supruga je kažnjena jer je vozila bez dozvole.

Saudijska Arabija primenjuje izuzetno strogu verziju islama u kojoj ženama treba dopuštenje staratelja za putovanje, rad ili udaju.

Od 2011. aktivistkinje vode kampanju kako bi dobile pravo da voze, a nekoliko njih objavilo je na društvenim mrežama svoje fotografije za volanom.

Rijad: Kažnjene zato što su vozile
Novi hit na internetu - "No Woman, No Drive"
Saudijski sveštenik: Žene koje voze oštećuju jajnike

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: