Najčešće muške laži u krevetu su...

Čak svaki četvrti muškarac za vreme seksa je u presudnom trenutku lagao partnerku da je voli, a razlozi za laž su ugađanje očekivanjima, sram i nelagoda.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2013.

22:31

Default images

Muškarci su jednako skloni laganju o doživljavanju orgazma poput žena, pokazuje studija australijskog univerziteta. Razlozi za laganje za oba su pola isti – nisu bili baš raspoloženi, nisu želeli da povrediti partnerova osećanja ili im je bilo dosadno. Isto istraživanje pokazuje da, dok žene u krevetu lažu o postizanju orgazma, muškarcima će se, uz tu, potkrade i laž o emocijama. Najčešća laž koju muškarci izgovore tokom seksa je "Volim te".

Čak četvrtina ispitanih muškaraca lagala je o osećanjima u presudnom trenutku, za razliku od samo 6 posto ispitanih žena. Sledi laž "Dušo, ti si najbolja". Iako ju je lepo čuti i lako izgovoriti, seksualni terapeuti upozoravaju da može paralizovati vezu – kad u jednom trenutku dođe do želje za promenom seksualne rutine ili kad vas pusti prvobitna zaljubljenost i poželite nešto da promenite, doći će i do pitanja "zašto, pa zar nisi rekao da sam najbolja?"

"Nikad ne razmišljam ni o kome drugome dok se seksam s tobom" laž je koju podjednako izgovaraju i muškarci i žene. Ipak, razmišljanje o drugim ljudima, poput poznatih osoba ili zgodne nove koleginice sa posla, zapravo može začiniti seksualni život, a nikome ne šteti, kažu terapeuti. Na posletku, dobar seks je kombinacija stvarnosti i maštarija.

Partneri se međusobno lažu i o masturbaciji, najčešće zbog srama i nelagode. Međutim, ona je prirodna i omogućava vam da upoznate sopstvenu seksualnost koju potom možete podeliti sa partnerom, objašnjavaju stručnjaci.

Iz želje da ne povredite partnera proizlazi sledeća laž – "to što radiš je odlično". Dobar seks proizlazi iz dobre komunikacije – recite mu "sviđa mi se to što radiš, ali probaj ovako" ili ga jednostavno rukom usmerite tamo gde vam više odgovara. Na kraju krajeva partneri se često lažu o broju ljudi s kojima su spavali. Žene imaju sklonost da "zaboravite" ponekog partnera, a muškarci će često dodati koju partnerku više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: