Ona zaista sakuplja salvete, ima više od 60.000

Ukoliko ste pomislili da je reč o devojčici, prevarili ste se. Ona ima 39 godina i dolazi iz Slovačke, zove se Antonija Kozakova i ima najveću kolekciju ukrasnih salveta na svetu!

Život

Izvor: B92

Nedelja, 13.10.2013.

20:51

Default images

Kolekcija koja broji, tačno, 62.757 salveta vredi 472.000 evra. Salvete dolaze iz raznih zemalja a najstarija datira iz 1940. godine.

"Moja kolekcija je unikatna i nemam duplikate", rekla je Slovakinja koja uživa u svom hobiju. S obzirom na to da se širom sveta proslavila po sakupljanju salveta, mnogi fanovi joj šalju svoje primerke kako bi obogatila svoju kolekciju.

Salvete čuva u svojoj radnoj sobi i iako joj ponestaje mesta ona ne namerava nikada da odustane od svog hobija.

"Želim da imam salvetu sa svojim likom i imenom. I dalje tragam za salvetom sa potpisom mog omiljenog glumca Arnolda Švarcenegera", objašnjava Kozakova.

Kozakova je oborila više rekorda zahvaljujući svom hobiju, a njeno ime je upisano i u Ginisovu knjigu rekorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: