Kjuriositi snimio 4 NLO-a na Marsu?

NASA-in rover Kjuriositi samo što je dotakao površinu Marsa 5. avgusta i počeo da šalje video snimke već su se pojavile brojne teorije o vanzemaljskom prisustvu na ovoj planeti.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 23.08.2012.

13:30

Default images

Jedan od pobornika teorije o prisustvu vanzemaljskog života na Marsu postavio je snimak koji je načinio rover a koji je naknadno provukao kroz nekoliko filtera i za koji tvrdi da otkriva nekoliko NLO-a na nebu.

Mark Dantonio, stručnjak za video analizu, sa druge strane, tvrdi da su u pitanju anomalije na video snimku, tačnije mrtvi pikseli.

„Potpuno sam siguran da su na snimku mrtvi pikseli koje imaju sve CCD kamere, a na bledoj atmosferi Marsa oni su još uočljiviji nego što bi to bio slučaj na Zemlji čija atmosfera je aktivnija i šarenija i gde bi bilo znatno teže otkriti ih“, mišljenja je Dantonio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: