Albanci u Tirani navijaju za Srbe: Spremili se da proslave poraz Švajcaraca

U kafiću "Zdravko" u Tirani, čiji je vlasnik Mileta Dašić, u jeku su finalne pripreme za prenos večerašnje utakmice između fudbalskih reprezentacija Srbije i Švajcarske, koja se igra u okviru grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Život

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

11:30

Albanci u Tirani navijaju za Srbe: Spremili se da proslave poraz Švajcaraca
Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Dašić je rođen u Tirani, a poreklom je iz Crne Gore. Veliki je ljubitelj Crvene Zvezde, Novaka Đokovića i Zdravka Čolića, po kome je i dao ime svom kafiću.

Kaže da će večeras zajedno sa svojim prijateljima Albancima navijati za Srbiju protiv Švajcarske. Prognozira pobedu Srbije od 2:0, ako budu igrali Kostić, Vlahović i Mitrović.

Njegov prijatelj Albanac Andrea Sevo kaže da se nada da će večeras Srbija biti u prilici da izvede jači tim nego što je to bio slučaj protiv Brazila. Sevo je imao poruku i za selektora Srbije Dragana Stojkovića-Piksija

"Ako tim poput Juventusa plati Vlahovića milione evra, onda on treba da igra. Očekujemo danas pobedu", kaže Sevo, koji očekuje 3:1 za Srbiju.

Dašić ističe da nije ništa neobično da se u Albaniji navija za Srbiju ili srpske klubove.

"Kad je Zvezda postala šampion Evrope i šampion sveta slavilo se isto kao u Beogradu. Ne samo ja koji sam poreklom iz Crne Gore, nego celo mije društvo u Albaniji. U Albaniji se prati jugoslovenski sport. Predsednik FK Tirana je moj školski drug i kaže mi Mileta, nisi mi ti problem, znam da navijaš za Crvenu Zvezdu, problem mi je stručni štab Tirane koji navija za Crvenu Zvezdu, a ja ih plaćam", prenosi Dašić reči koje je u šali izrekao predsednik FK Tirana Refik Haljilji.

Dodaje da nisu uspeli da organizuju zajedničku večeru sa fudbalerima Zvezde zbog pandemije koronavirusa, ali dodaje da se nada da će takvo druženje u budućnosti da se desi. Kaže da je sport sjajna prilika i za promociju Otvorenog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: