Život

Subota, 28.08.2021.

12:48

Sahranjen Milan Lane Gutović: Uz crkveni hor, najbliži se oprostili od glumca

Milan Lane Gutović sahranjen je danas u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gde su sahranjeni i njegovi roditelji.

Izvor: Kurir

Sahranjen Milan Lane Gutović: Uz crkveni hor, najbliži se oprostili od glumca
FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Kovčeg je odnet prvo u crkvu, a služba je održana napolju a održao ju je starešina hrana Sredo Vranješ. Sanduk je prenet na groblje u porodičnu grobnicu.

Tužna povorka krenula je ka glumčevoj većnoj kući nakon što je sveštenik pročitao deo govora patriharha Porfirija.

Lane o životu: "Ja ne samo da verujem u čuda, ja u čudima živim"

Od kolega prvi su došli Tanasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković.Na groblje je pristigao i Dule Savić sa suprugom. Lanetova supruga pojavila se ispred kapele skrhana bolom, obučena u crno sa prijateljicom koja ju je tešila.

Stigli su glumci Ivana Dudić i Goran Sultanović koji je jedva zadržao suze prilikom izlaska iz kapele. Potom su stigli i Andrija Milošević i Aleksandar Srećković Kubura, kao i Voja Brajović. Glumac Dragan Petrović Pele takođe je stigao da se poslednji put oprosti od Laneta.

Lane Gutović govorio o najvećim životnim greškama: "Izneverili su me zbog para"

Porodica je saopštila da će ispuniti njegovu poslednju želju. Glumac je za života izjavio da ne bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

"To je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije", izjavio je ranije sin Spasoje Gutović.

Milan Lane Gutović preminuo je u sredu u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti. Rođen je 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a ceo život je proveo u kraju, gde će biti pokopan. Lanetovi roditelji bili su prosvetni radnici.

Otac Spasoje je predavao istoriju i geografiju, a majka Lepa je bila učiteljica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: