Naseo i muž? Lažirala trudnoću i porođaj - krila se u banjalučkoj bolnici

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske kada je utvrđeno da je jedna žena, prošle nedelje lažirala trudnoću i porođaj u ovoj ustanovi, a zatim pokušala i da prijavi dete u Gradskoj upravi u Banjaluci.

Život

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2021.

14:54

Naseo i muž? Lažirala trudnoću i porođaj - krila se u banjalučkoj bolnici
Foto: Profimedia

Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovek koji je želeo da prijavi dete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi.

Žena koja je lažirala trudnoću i porođaj najmanje četiri dana se krila u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka, u koji je ušla na osnovu drugog nalaza, saopšteno je iz ove banjalučke zdravstvene ustanove.

Da bi prikrila da nije pacijent danima je hodala u pidžami i boravila je u zajedničkim prostorijama, a iz UKC su rekli da je žena ušla u objekat Maternite na osnovu uputa od 14. jula, koji je izdao lekar opšte prakse.

"U skladu s važećim procedurama u našoj ustanovi, pacijentu koji uredno predoči uput omogućava se ulazak u objekte JZU UKC Republike Srpske. Dotična osoba nije ostavljala sumnju na bilo kakvu zloupotrebu, kretala se uglavnom u zajedničkim prostorijama poput hodnika, toaleta i čekaonica, obučena u pidžamu", pojasnili su u UKC Srpske.

Inače, u objektu Maternite smeštene su Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Centar za dojku, Klinika za dečju hirurgiju i Klinika za dečje bolesti, pa je žena vešto prikrivala činjenicu da tu nije hospitalizovana.

"Po saznanju da ona uopšte nije hospitalizovana u našoj ustanovi, 18. jula obaveštena je Policijska stanica Lauš. Policijski službenici su identifikovali osobu i udaljili je iz prostorija UKC Republike Srpske, bez dalje istrage jer nije postojalo kršenje javnog reda i mira", pojašnjavaju u UKC.

Zatim je Gradska uprava Banjaluke 23. jula, na osnovu očigledno sumnjive prijave rođenja detata upućene putem elektronske pošte, tražila popunjavanje zvanične prijave o rođenju deteta.

Naime, čovek je došao u GU Banjaluka i doneo neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC Srpske, pa su pozvali tu ustanovu da provere informacije.

Lažna porodilja navodno je pre nekoliko meseci rekla suprugu da je trudna i on je bio oduševljen.

"Kako su meseci prolazili ona mu je govorila da trudnoća dobro napreduje, redovno je, kao, odlazila kod lekara na kontrole i čovek nije ništa sumnjao", tvrdi poznanik ovog para.

Dodaje da su oboje na društvenim mrežama kačili slike na kojima je ona izgledala kao trudnica i pisali kako jedva čekaju da dobiju dete.

"Pre nekoliko dana ona mu je rekla da ima trudove i da bi mogla uskoro da se porodi, pa ju je odvezao u UKC Republike Srpske. Zbog situacije s koronavirusom, on svakako nije mogao da uđe u bolnicu, pa se vratio kući", kaže isti izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: