Umro čovek koji je imao 38 žena i 89 dece, razlog - visok pritisak?

U indijskoj državi Mizoram umro je 76-godišnjak za koga se veruje da je glava najbrojnije porodice na svetu. Ziona Čana bio je vođa verske sekte koja je praktikovala poligamiju, a umro je u nedelju, i iza sebe ostavio 38 žena, 89 dece i 36 unuka, piše BBC.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

10:25

Umro čovek koji je imao 38 žena i 89 dece, razlog - visok pritisak?
Foto: Profimedia

Vest je potvrdio glavni ministar države Mizorama, Zoramtanga, koji je na Tviteru izrazio saučešće članovima porodice. Čana je navodno patio od dijabetesa i povišenoga krvnog pritiska.

Lekari su za novinsku agenciju PTI rekli da se njegovo stanje pogoršalo dok je bio u svom domu, u selu Baktavng Tlangnuam. U nedelju uveče prevezen je u bolnicu, gde je po dolasku proglašen mrtvim. BBC piše da je teško pouzdano reći da li je Čana zaista bio glava najveće svetske porodice s obzirom na to da u svetu postoje i drugi koji polažu pravo na tu titulu.

Takođe, teško je precizno proceniti brojnost članova porodica. U jednom izveštaju piše da ima 39 supruga, 94 deteta, 33 unuka i jednog praunuka, što je ukupno 181 član.

Lokalna senzacija, živeli zajedno u četvorospratnici

Ipak, bez obzira na to radi li se radi o svetskom rekordu, Čana i njegova porodica postali su svojevrsna lokalna senzacija koja je privlačila turiste u selo na severoistoku Indije.

Brojna porodica živi zajedno u četvorospratnici pod nazivom Čuar tan run (Kuća nove generacije) sa stotinu soba. Lokalni mediji pišu da Čanine supruge dele sobe blizu njegove privatne spavaće sobe.

Letnjikovac je glavna turistička atrakcija u državi, a u obilazak dolaze ljudi iz celog sveta.

Rojters piše da je Čana rođen 1945. i da je svoju najstariju suprugu, koja je tri godine starija od njega, upoznao kada je imao 17 godina. Porodica pripada hrišćanskoj sekti - Čana pal - koja ima oko 2000 sledbenika.

Sektu koja dopušta poligamiju muškaraca osnovao je 1942. godine Čanin deda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: