Biti transmuškarac i u drugom stanju: "Predlagali su mi da abortiram"

Transrodni muškarac Kejden Koulmen otvoreno je pričao o torturi koju je prošao kada je dva puta ostao u drugom stanju, kao i o lošem tretmanu lekara kada je došlo vreme za oba porođaja.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2021.

08:35

Biti transmuškarac i u drugom stanju:
Foto: Shutterstock/George Rudy

Kejden Koulmen je 34-godišnji transrodni muškarac koji je s partnerom Dominikom dobio dvoje dece, 7-godišnju Azailiju i 10-mesečnog Jurnija - a rodio ih je on. Iako je trenutno srećan i ponosan što ima dvoje dece, Kejden kaže kako su obe trudnoće bile zapravo traumatično iskustvo.

U emisiji "Today" prvo je ispričao ukratko svoju tranziciju koja je počela 2009. godine. Odstranio je grudi i neko vreme uzimao hormone, ali samo pet meseci nakon što ih je prestao da ih uzima šokirao se saznanjem da je u drugom stanju s prvim detetom. Isti šok doživeo je i prošlog januara saznavši da nosi drugo dete.

Transrodni muškarac opet u drugom stanju: "Svi misle da je pivski stomak"

Ispričao je dalje kako najviše trauma ima od medicinskog osoblja koje mu je pripisivalo pogrešan pol, nije se htelo brinuti o njemu, a čak su mu predlagali i da abortira.

Kejden kaže kako je morao mnogo da se pravda o svom identitetu, ali samo medicinskom osoblju jer je većina ljudi mislila da ima 'pivski' trbuh, a ne da je u drugom stanju.
Iako mu trudnoće nisu bile najlepši period života, odlučio je da edukuje ljude o toj temi i vodi razne radionice.

Trans-trudnoća: Muškarac koji je bio žena trudan sa ženom koja je bila muško FOTO

"Ne radi se samo o tome da se 'slažete' s nama. Ne zanima nas vaše prihvatanje i slaganje. Samo želimo jednakost i sigurnu i inkluzivni zdravstveni sistem", objasnio je.

Eliot Pejdž pokazao novo telo: "Adekvatan kupaći za ovu trans dušu"

"Today" je prikazao i anketu koja otkriva da 28 odsto transrodnih muškaraca prijavljuje maltretiranje u zdravstvenim ustanovama, a 22 odsto transrodnih osoba odlučuje se za porođaj kod kuće - uprkos tome što su tada u većem riziku od komplikacija, prenosi Daily Mail.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: