Svet 0

05.05.2024.

10:09

Tinejdžer napao čoveka nožem; Sumnja se na terorizam

Australijska policija je saopštila danas da je u intervenciji pripadnika snaga reda ubijen 16-godišnji tinejdžer nakon što je u subotu kasno uveče napao jednog čoveka i ubo ga nožem u Pertu, glavnom gradu države Zapadna Australija.

Izvor: Blic.rs

Tinejdžer napao čoveka nožem; Sumnja se na terorizam
EPA-EFE/PAUL BRAVEN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Podeli:

Sumnja se da je šesnaestogodišnjak, naoružan kuhinjskim nožem, bio radikalizovan putem interneta, a napad ukazuje na terorizam, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

"Napad u predgrađu Vileton imao je obeležja terorizma, ali još nije proglašen terorističkim aktom. U ovoj fazi izgleda da je napadač delovao sam," rekao je premijer Zapadne Australije Rodžer Kuk na konferenciji za novinare u Pertu.

Žrtva, koja je izbodena nožem u leđa, prevezena je u bolnicu i u stabilnom je stanju, saopštile su vlasti.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je pre subotnjeg napada policija primila pozive od zabrinutih članova lokalne muslimanske zajednice.

Premijer Australije Entoni Albaneze rekao je da su ga policija i obaveštajne agencije obavestile o incidentu i potvrdio je da nema stalne pretnje.

"Mi smo nacija koja voli mir i nema mesta za nasilni ekstremizam u Australiji," objavio je premijer na Iksu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

21 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: