Vege kafić u Beogradu: "Veganstvo je borba koja se vodi iz etičkih razloga"

Kada pomislimo na "veganstvo", prva asocijacija je hrana. Međutim, veganstvo je više od toga, veganstvo je jedan vid života.

Život

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 20.04.2021.

15:24

Vege kafić u Beogradu:
Printscreen/TV Prva

Prema rečima naše sagovornice Jelene, ljudi često imaju pogrešno mišljenje o veganstvu i često mešaju ideju veganske ishrane sa biljnom ishranom. U današnje vreme, veganstvo ne podrazumeva jedan novi vid ishrane, naprotiv, veganstvo je borba koja se vodi iz etičkih razloga.

Shodno ovome, u Beogradu postoji, takozvani, "Vege kafić" koji u svojoj ponudi ima isključivo veganske proizvode, namenjene svojim kupcima. Specifičnost ovog kafića ogleda se u samoj ideji kafe, odnosno, kafa se pravi od pečenog žira, pa tako u ponudi imate "žir kapućino".

Ovaj kafić ne koristi jednokratnu plastičnu ambalažu, već svoje kupce stimuliše da donose svoje čaše, a samim tim, dobijaju 10% popusta na njihovu kafu. Ukoliko nisu poneli svoju šolju, mogu kupiti u kafiću, a tada je kafa besplatna.

Jelena se veganskim aktivizmom bavi dugi niz godina, pa je tako i nastao kafić u kom mogu da uživaju, kako kaže:

"Bez okrutnosti prema životinjama i bez štete samoj planeti".

Za više detalja o ovom mestu, pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: