ANKETA Da li biste imali zmiju kao kućnog ljubimca? VIDEO

Ako ste nekada razmišljali o kupovini egzotičnog kućnog ljubimca, nije loše da unapred znate kako se čuvaju, hrane, pa i koliko koštaju.

Život

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

10:49

ANKETA Da li biste imali zmiju kao kućnog ljubimca? VIDEO
Loptasti piton. Foto: Shutterstock/Krisda Ponchaipulltawee

"Ovde su donete bradate agame i jedna vrsta zmija, loptasti piton. Postali su česti ljubimci u poslednje vreme, a naročito kod mlađih naraštaja", kaže za Jutro Prve TV Momčilo Stajić, uzgajivač egzotičnih životinja.

Objašnjava da ženka loptastog pitona otprilike može da poraste na metar i po dužine, i to za tri do četiri godine. Čuvaju se u plastičnim kutijama ili terarijumima, a važno je da imaju izvor grejanja.
"Veoma su jednostavne, treba im samo obezbediti neko sklonište, posudu za vodu, i hrane se jednom u sedam do deset dana kad su male, najčešće se koriste miševi i pacovi odgovarajuće veličine. Odrasle zmije se hrane jednom u 15-20 dana", kaže Stajić, i dodaje da ovakav loptasti pitom košta i do 40.000 dinara.

Naglasio je i da se češće roditelji boje egzotičnih ljubimaca nego deca, ali ih vremenom i roditelji zavole, i posle kupe još jednog ljubimca, samo za sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: