Nova vest
Košarka 0

6.5.2024.

12:25

Srpska ABA liga

U samoj završnici plej-ofa ABA 1 i ABA 2 lige, od šest klubova, pet su srpski.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA league j.t.d./ Dragana Stjepanović

U senci polufinalnih serija najkvalitetnijeg regionalnog takmičenja protekle su polufinalne borbe u rangu ispod – i tamo je epilog isti.

Srpski klubovi dominiraju.

Za trofej u ABA 2 ligi i plasman u elitno takmičenje boriće se Vojvodina i subotički Spartak, koji su potvrdili uloge favorita u duelima sa MZT-om i Podgoricom.

Plasman Voše u finale je posebno odjeknuo, jer je ekipa uspela da nadoknadi 18 poena minusa iz prvog meča sa Podgoricom.

U revanšu, Novosađani su, najblaže rečeno, razbili goste iz Crne Gore, uz rezultat 97:55.

ABA/Dragana Stjepanović

Klasu je potvrdio bivši NBA igrač Džered Kaningem, koji je predvodio "lale" sa 20 poena i biće najjači adut svog tima i u velikom finalu, u dvomeču sa timom koji sa klupe predvodi Vlada Jovanović.

Srpski klubovi, naravno, dominiraju i u ABA 1 ligi, gde smo sve bliži novom svesprskom finalu, pošto i Zvezda i Partizan vode u polufinalnim serijama sa Megom, odnosno s ekipom Budućnosti.

Na pobedu su od finala i borbe za tron i plasman u Evroligu.

Srpski klubovi će naredne sezone biti još brojniji u regionalnom takmičenju, jer će se Zvezdi, Partizanu, FMP-u, Megi i Borcu pridružiti Vojvodina ili Spartak. ABA šampionat će od naredne sezone, zbog ulaska Dubaija, biti proširen na 16 klubova i ponovo sa Srbijom kao epicentrom najkvalitetnije košarke.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu