Amazon povukao božićne ukrase sa slikama zloglasnog logora

Kompanija Amazon povukla je serijal "božićnih ukrasa" na kojima su prikazane slike bivšeg koncentracionog logora u Poljskoj Aušvic Birkenau.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

12:28

Amazon povukao božićne ukrase sa slikama zloglasnog logora
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff

Ovaj potez usledio je nakon što je poljski Memorijalni centar Aušvic objavio na Tviteru poziv da se ukloni roba "koja je uznemiravajuća i omalovažavajuća".

Oni uključuju ukrase za jelku, otvarač za flaše i podlogu za kompjuterski miš, prenosi BBC.

Svi ovi predmeti imali su prikazane prizore iz nacističkog logora smrti u kojima su milioni ljudi ubijeni u Drugom svetskom ratu. Božićni ukrasi sadržali su slike iz Aušvica, uključujući i železničku prugu koja vodi do zloglasnih vrata, ograde od bodljikave žice i zgrade u kojima su bile smeštene žrtve - uglavnom Jevreji.

Memorijalni centar i muzej kasnije su objavili novi tvit u kojem se navodi da su predmeti uklonjeni i zahvalili su korisnicima društvenih mreža na njihovoj "aktivnosti i reakciji" nakon što je objava privukla hiljade tvitova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: