Vozili trotinet pijani, pa završili iza rešetaka: Kazna oko 30.000 dinara

Danska policija uhapsila je 28 osoba u Kopenhagenu zbog vožnje električnog trotineta u pijanom ili drogiranom stanju.

Život

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2019.

14:10

Vozili trotinet pijani, pa završili iza rešetaka: Kazna oko 30.000 dinara
Foto: Getty/Sean Gallup / Staff

Tokom vikenda 24 osobe su uhapšene u vožnji trotineta pod uticajem alkohola, dok je ostalih četvoro privedeno, jer su bili pod dejstvom narkotika. Policija je o hapšenjima pisala i na Tviteru, jer se mnogi upuštaju u nebezbednu upotrebu električnih trotineta u danskoj prestonici.

Vozači trotineta koji voze pod uticajem narkotika ili alkohola moraju da plate kaznu od 2.000 danskih kruna (30.000 dinara), prenosi BBC na srpskom.

Električni trotineti su postali popularni u Kopenhagenu, jer su pravila u saobraćaju prilagođena tome da se ovakav vid transporta više koristi. Mogu se iznajmiti preko aplikacije i parkirati unutar određenih zona.

Ovakav vid transporta često je na meti kritika, jer se lokalci žale da je većina vozača električnih trotineta nemarna i da ima mnogo povređenih. Trotineti su popularni širom Evrope, ali i u gradovima poput San Franciska, Meksiko Sitija i Njujorka.

Tokom juna, gradonačelnica Pariza Ana Idalgo je najavila da će uvesti red u "novonastalu anarhiju" zbog velikog broja električnih trotineta na ulicama i brojnih povreda koje ljudi zadobijaju tokom vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: