U Americi umiru ajkule, voda se ledi u padu /VIDEO

Širom SAD, osim jugozapadnih država, ova novogodišnja noć biće hladnija nego obično, javlja Si-En-En i navodi primere zbog kojih će mnogi Amerikanci umesto uživanja u proslavi na otvorenom morati da potraže sklonište od arktičke hladnoće.

Život

Izvor: B92

Subota, 30.12.2017.

16:21

U Americi umiru ajkule, voda se ledi u padu /VIDEO
Foto: Tanjug/Peter Pereira/Standard Times via AP

Navodi se da u saveznoj državi Masačusets pronalaze mrtve ajkule na obali zaliva Kejp kod, a organizacija koja se bavi očuvanjem populacije atlantske bele ajkule saopštila je da su dve uginule ajkule repke nađene u sredu nakon što su se "verovatno tu zalutale zbog šoka izazvanog hladnoćom".

U mestu Internešenel fols u Minesoti, koje u SAD zovu "Nacionalnim zamrzivačem" u sredu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa, dok je sledećeg dana u Votertaunu u saveznoj državi Njujork zabeleženo minus 35,5 stepeni Celzijusa, a prethodni ledeni rekord tu je bio za pet stepeni manje.
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Nije ledeno samo u SAD, što je dokazala jedna od korisnica Tvitera u Kanadi postavivši na ovoj društvenoj mreži sliku prozorskog stakla koje je puklo od hladnoće, uz komentar da ce "čulo kao pucanj iz pištolja".

Si-En-En prenosi da je na Tviter postavljen i video snimak momka iz kanadskog grada Vinipega koji napolju baca vodu iz šolje koja se ledi u vazduhu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: