Džon Malkovič o svom poreklu:"Majka mi je rekla da sam Crnogorac"

Holivudski glumac Džon Malkovič stigao je u petak u Zagreb, gde je otvorio koncertnu sezonu u dvorani “Vatroslav Lisinski“.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2017.

12:04

Džon Malkovič o svom poreklu:
foto: getty

Malkovič, koji glumi u preko 70 filmova, stigao je u petak u Zagreb kako bi otvorio koncertu sezonu, a pojavio se i kao narator u solo muzičkom performansu mlade pijanistkinje Anastasije Terenkove.

Na konferenciji za novinare Džon je priznao novinarima da je odgajan kao Amerikanac, ali da je ponosan na svoje korene. I to ne samo hrvatske!

“Moj otac je za svog oca tvrdio da je bio najveći lažljivac, tako da ne mogu znati pouzdano. Majka mi je nakon njegove smrti jednom čak rekla i da sam Crnogorac“, prenosi “HRT“.

“Osećam se delom kao Hrvat jer su roditelji mojih roditelja umrli dok sam bio malen i nisu želeli da učim njihov jezik, tako da sam Hrvatsku otkrio veoma kasno.“

Svetu je tek 1990. godine otkrio da je Hrvat u pesmi Nenada Baha “Can We Go Higher“ u kojoj je citirao hrvatske stihove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: