Politika 8

06.05.2024.

11:41

Skandalozan potez AP: Udarili na Vučića i Orbana; O Makronu ni reč FOTO/VIDEO

Američka agencija Asošijeted pres objavila je skandalozan tekst o poseti kineskog predsednik Si Đinpinga.

Izvor: B92.net

Skandalozan potez AP: Udarili na Vučića i Orbana; O Makronu ni reč FOTO/VIDEO
Tanjug/Sarah Meyssonnier/Pool via AP

Podeli:

Oni su Aleksandra Vučića i Viktora Orbana nazvali "autokratama koji razvijaju crveni tepih za Sija", dok o predsedniku Francuske nisu napisali ni reč.

A, kako se može videti na fotografijama koje su objavili uz tekst, nalazi se baš crveni tepih iz Pariza.

Printscreen

"Autokratski lideri Mađarske i Srbije će postaviti crveni tepih za kineskog predsednika Sija tokom turneje po Evropi", navodi se u naslovu izveštaja američke agencije AP.

"Kineski lider Si Đinping provešće najveći deo svoje petodnevne turneje po Evropi ove nedelje u dve male zemlje na istočnoj polovini kontinenta, regionu koji je Peking koristio kao uporište za svoje sve veće ekonomske ambicije u Evropa. Nakon zaustavljanja u Parizu u ponedeljak kako bi započeo svoje prvo evropsko putovanje u poslednjih pet godina, Si će zatim otputovati u Mađarsku i Srbiju, dve nacije sa autokratskim liderima za koje se smatra da su prijateljski nastrojene prema Kini i bliske ruskom predsedniku Vladimiru Putinu", navodi AP.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: