Stiven Hoking ispunio životnu želju, ide na putovanje u svemir

Poznatom britanskom naučniku Stivenu Hokingu ispuniće se jedna od najvećih životnih želja. Ovaj 75-godišnjak će ići u svemir, nakon što mu je mesto u svemirskom brodu firme "Virgdžn galaktik" ponudio multimilijarder Ričard Brenson.

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

08:15

Stiven Hoking ispunio životnu želju, ide na putovanje u svemir
Foto: Gettyimages

Hoking je za poznatu TV emisiju "Dobro jutro, Britanijoa" rekao da nikada nije ni sanjao o tome da će biti sposoban da ode u svemir. Međutim, kada mu je Brenson ponudio mesto na novom svemirskom brodu "Virdžin spejsšip", Hoking je odmah pristao, piše Independent.

"Nakon što mi je moje troje dece donelo veliku radost i zadovoljstvo u životu, mogu vam reći da će me odlazak u svemir učiniti srećnim čovekom", rekao je Hoking.

Letelica "Virdžin spejsšip" predstavljena je prošle godine u Svemirskoj luci Mohave u Kaliforniji. Zanimljivo je da joj je Hoking dao ime i tada je napisao na Tviteru da bi bio "ponosan kada bi leteo u njoj".

Brenson je ranije izjavio da će njegov svemirski broj odvesti ljude na ivicu svemira. Skoro hiljadu osoba dosad se prijavilo za svemirske letove s "Virgin galaktikom", iako jedna karta košta 250.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: