Donald Tramp i Vladimir Putin na muralu u strastvenom zagrljaju

Ulični grafit u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu, prikazuje Donalda Trampa kako se strastveno ljubi s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Život

Izvor: B92

Petak, 13.05.2016.

22:20

Donald Tramp i Vladimir Putin na muralu u strastvenom zagrljaju
Foto: Tanjug / Beta / AP

Fotografija murala na zidu jednog restorana za kratko vreme je postala hit na društvenim medijima u Litvaniji, u isto vreme svedočeći o zabrinutosti javnosti u ovoj baltičkoj zemlji zbog prijateljskog odnosa Trampa prema Moskvi.

Umetničko delo u glavnom gradu Litvanije aludira na poznatu fotografiju iz 1979. godine, kada je tadašnji sovjetski lider Leonid Brežnjeva poljubio predsednika i saveznika komunističke Istočne Nemačke Eriha Honekera.

"Bratski poljubac" između dva komunistička lidera iz perioda hladnog rata ovekovečen je svojevremeno i na poznatom grafitu na Berlinskom zidu.

"Čini se da imamo novi Hladni rat, a Amerika će možda imati predsednika koji traži prijateljstvo s Rusijom“, izjavio je za AFP Dominikas Cekauskas koji je naručio gigantski mural na spoljašnjem zidu svog restorana.

"Vidimo mnoge sličnosti između ova dva 'heroja' (Putina i Trampa). Obojica imaju ogroman ego i zabavno je videti ih zajedno", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: