Robert de Niro: Osećam se kao Srbin

Domaći medii pišu da je poznati glumac Robert de Niro izjavio da se oseća kao Srbin, i da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i čitavog sveta, "kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja".

Život

Izvor: B92

Nedelja, 27.12.2015.

20:20

Default images

Naknadnom proverom utvrđeno je da na nemoguće je naći britanske izvore za koje je slavni glumac navodno dao izjavu, pa je najverovatnije reč o parafraziranojj verziji starog intervjua u kom je De Niro između ostalog rekao da mu se Beograd oduvek sviđao.

Ostatak teksta predstavlja verziju vesti objavljene na Tanjugu i koji je na sajtu B92 objavljen 27. decembra:

Robert de Niro je u razgovoru za britanske medije izjavio da je Srbija jedna od najmanjih država u Evropi, ali sa najvećim mukama.

Čuveni američki glumac je rekao da je najveća nepravda ucinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja, preneo je Sputnjik.

Glumac je istakao da je viđe puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, ali da mu nije jasno zbog čega postoje sukobi medju Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, kada je reč o gotovo istom narodu, koji je istorija razdvojila.

On je rekao da voli da dođe u Srbiju i da mu se sviđa Beograd, u kom je boravio dosta davno.

De Niro je rekao da bi želeo da snima istorijski film u Srbiji o Srbiji. Naročito su mu inspirativne srpske istorijske ličnosti, poput Draže Mihailovića, koji je bio prvi gerilski borac protiv fašizma i Slobodana Miloševića koji je, po njemu, tragična ličnost šekspirovskog kalibra.

foto: flickr.com/david shankbone

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: