150 radio-stanica na području eks-Jugoslavije emitovalo je istu pesmu u Akijevu čast VIDEO

Više od 150 radio-stanica širom bivše Jugoslavije danas je u15 časova emitovalo poslednji singl Parnog valjka "Ponovo", u čast preminulog frontmena te zagrebačke grupe Akija Rahimovskog.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2022.

14:33

150 radio-stanica na području eks-Jugoslavije emitovalo je istu pesmu u Akijevu čast VIDEO
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Rahimovski, koji je iznenada preminuo u subotu u 67. godini, u to vreme će biti sahranjen u Zagrebu.

Regionalnu inicijativu u čast Rahimovskog pokrenuli su izdavačka kuća Kroacija rekords i Parni valjak.

Pesma "Ponovo", delo gitariste Parnog valjka Huseina Hasanefendića Husa, trebalo je da bude najava novog albuma i velike turneje zagrebačke rok grupe.

U zajedničkom saopštenju, Kroacija rekords i Parni valjak su naveli da se bend pesmom "Ponovo" oprašta od čoveka "kome je muzika bila život, koji je svojom neuništivom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena i uzor generacijama".

"Aki nas je iznenada napustio, ali njegov duh i glas ostaće zauvek upisani u svima nama koji smo uz Parni Valjak odrastali, zaljubljivali se, smejali i plakali", navodi se.

Rahimovski je rođen u Nišu 1955. godine, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Pevač Parnog valjka bio je od osnivanja benda 1975. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: