Preminula Rialda Kadrić, čuvena Marija iz "Žikine dinastije"

Glumica Rialda Kadrić umrla je iznenada sinoć u Atini gde je u poslednje vreme i živela.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 26.01.2021.

16:27

Preminula Rialda Kadrić, čuvena Marija iz
Foto: Printscreen / TV Prva

Poznata jugoslovenska glumica, koja se proslavila ulogom Marije u filmskom serijalu „Žikina dinastija", preminula je, preneo je RTS.

Vest da je glumica preminula objavio je njen prijatelj Dušan na Fejsbuku, preneo je Kurir, a Tanjug navodi da je za ovu agenciju potvrđeno iz krugova bliskih glumici.

"Iz naših života otišla je sinoć Rialda Šebek (1963-2021), glumica i psihoanalitičarka, draga drugarica", napisao je na fejsbuk nalogu Rijaldin prijatelj.

Ona se proslavila ulogom Marije, a kasnije je odabrala nešto drugačiji život od glumačkog.

Ulogu Marije tumačila je od 1978. do 1990. godine.

Glumila je u filmovima "Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi", "Dvoboj za južnu prugu", "Kakav deda, takav unuk", "Idi mi, dođi mi", "Šta se zgodi kad se ljubav rodi" i "Žikina dinastija".

Bila je profesorka književnosti i psihoanalitički terapeut, a početkom devedesetih se preselila u London, gde je i živela.

Psihoanalitičko društvo Srbije saopštilo je večeras da je preminula koleginica, psihoanalitičarka Rialda Kadrić u 58. godini.

"Psihoanalitičko društvo Srbije sa velikom tugom objavljuje da je juče preminula naša koleginica, psihoanalitičarka u edukaciji u našem Društvu. Izuzetno obrazovana, vredna, sa neverovatnim organizacionim sposobnostima, spremna da uči i radi, svetski putnik, erudita, bila je i predstavnik naših mladih kolega u Internacionalnoj psihoanalitičkoj studentskoj organizaciji", navodi se u saopštenju Društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: