Da li imate između 22 i 37 godina?

Ako ste odgovorili potvrdno na ovo pitanje, vi ste - zvanično - milenijalac.

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2018.

18:25

Da li imate između 22 i 37 godina?
Foto: Thinkstock

Poslednji zaključak o tome koje generacije se zaista svrstavaju među milenijalce dao je istraživački centar Pju, koji je zvanično proglasio milenijalcima sve osobe rođene između 1981. i 1996. godine.

Milenijalci se tako sada nalaze između generacije X i onoga što se naziva generacijom Z.

Istraživači navode da je za ovu poslednju grupu ljudi za sada aktuelan i naziv post-milenijalci, prenosi Njuzer.

Početna i krajnja tačka se za milenijalce vremenom menjala, pa je tako na početku termin obuhvatao generacije rođene između 1982. i 2000. godine. Kasnije je utvrđeno da bi to trebalo da budu generacije rođene između 1978. i 1994. godine.

Ipak, direktor centra Pju Majkl Dimok navodi da nije reč o "egzaktnoj nauci", i da bi ova granica u skladu sa time možda mogla jednog dana opet da se promeni.

"Svake godine se sakupljaju novi podaci, a što je više podataka, to je jasnija slika o granici. Ukoliko bude bilo potrebno, promenićemo je ponovo", rekao je Dimok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: