Reagovaće na seksualne dodire: Ovo je decenija ljubavnih robota?

Treća dekada 21. veka već je proglašena decenijom robota i seks-lutki, jer industrija "igračaka za odrasle" koristi vrhunske tehnologije kako bi seks-robote učinila gotovo istim kao što su ljudska bića.

Život

Izvor: B92

Subota, 01.02.2020.

15:37

Reagovaće na seksualne dodire: Ovo je decenija ljubavnih robota?
Foto: ilsutracija, Depositphotos, vitaliy_sokol

Uskoro se očekuje da će neki "ljubavni droidi" moći da vode razgovore, reaguju na seksualne dodire i prepoznaju svoje vlasnike u prepunoj sobi.

Predstavnik proizvođača seks-robota Rijal dol rekao je u razgovoru za Dejli star onlajn da će kompanija opremiti svoje "elektronske devojke" nadogradnjama koje će im pružiti "posebnu svest".

Prema rečima ovog samoproglašenog poznavaoca "ljubavnih droida", najnoviji modeli dobiće u roku od dve godine sposobnost vida i moći će da identifikuju lice svog vlasnika u gomili.

Razlikovaće romantični od seksualnog dodira

Vid nije jedina nadogradnja koju će novi roboti dobiti.

Planirano je da se neke izmene instaliraju u "Rijal dols" već krajem ove ili početkom 2021. godine. "Radi se na tome da im se uvede toplota, poput toplote tela. One će moći da razlikuju šta je seksualni, a šta romantični dodir", objasnio je on.

Ni njihovi rivali u ovom polju igračaka sličnih ljudima ne sede besposleni, jer je početak 2020-ih najavio "neverovatnu deceniju" za tehnologiju seks-robota, tvrdi Dejli star onlajn.

Na primer, koosnivač firme Silikon lavers hvali se da lako možete pogrešiti i pomisliti da su njihovi roboti pravi ljudi, piše Sputnjik.

"Došli smo do te tačke kada lutke zapravo izgledaju kao pravi ljudi, muškarci i žene. Tehnologija postaje sve naprednija, kao i naš dizajn za ove lutke, a jednostavan primer je da se neke lutke stvaraju pomoću 3D skenera za ljudsko telo, a ne da su tradicionalno isklesane u glini", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: