Rezultati testiranja vakcine Sputnjik V u oktobru

Finalni rezultati testiranja ruske vakcine Sputnjik V biće gotovi do oktobra, dok će rezultati ostalih ruskih vakcina biti gotovi do kraja 2021. i početkom 2022. godine, rekao je danas ministar zdravlja Mihail Muraško.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 23.07.2021.

16:11

Rezultati testiranja vakcine Sputnjik V u oktobru
Foto: Shutterstock/ Juan Roballo

"Danas se posmatranje završava, dok će finalni rezultati za vakcinu Sputnjik V biti gotovi do oktobra. Što se tiče ostalih vakcina finalni rezultati su planirani za kraj 2021. i početak 2022. godine," rekao je Muraško u okviru kampanje za podizanje svesti o vakcinama, prenosi agencija Tas s.

Ministar zdravlja je naglasio da su obim pregleda i zapažanja ogromna, te da je on zahvalan celom medicinskom osoblju zbog običaja da ih obaveštavaju o toku faza nakon vakcinacije.

"Takođe sam veoma zahvalan svima koji vode dnevnike o fazama nakon vakcinacije. Praktično više od 30 odsto vakcinisanih čuvaju dnevnike o tome," naveo je Muraško.

Do danas je Rusija sertifikovala četiri vakcine protiv koronavirusa - Sputnjik V, Sputnjik Lajt, EpiVakKorona i KoviVak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: