Dr Ostojić: Vakcinisati sve što može da poremeti kvalitet života, rast i razvoj dece

Rukovoditeljka Dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je da su pedijatri uvek za vakcinaciju.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2021.

09:39

Dr Ostojić: Vakcinisati sve što može da poremeti kvalitet života, rast i razvoj dece
Foto: depositphotos, Observer

"Vrlo dobro znamo da su u obaveznom kalendaru vakcinacije vakcine protiv bolesti koje su bile s komplikacijama, negde i smrtonosne, a iskorenjene su i zahvaljujući njima mi imamo zdravu decu", rekla je Ostojićeva.

Ona je istakla da je stav pedijatara - vakcinisati sve što može da poremeti kvalitet života, rast i razvoj dece.

Govoreći o vakcinaciji protiv koronavirusa, ona je za RTS navela da su pedijatri apsolutno za to da decu od 16 godina treba vakcinisati, jer je teških kliničkih slika najviše bilo baš u tom uzrastu.

"A i kod dece od 12. godine treba razmišljati o toj vakcini, jer i ta deca su ugrožena i prenosioci su infekcije. Videli smo da je vakcina i sigurna i bezbedna i da nema nikakvih komplikacija, osim nekih lokalnih reakcija, koje su normalne posle svake vakcinacije", poručila je Ostojićeva.

Navela je i da već nedelju dana nemaju pacijente u Dečjoj kovid bolnici u KBC "Dr Dragiša Mišović" i da je pre nekoliko dana otpušten poslednji pacijent, beba iz Novog Pazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: