Za one koji mnogo piju kafu, a vode računa o zdravlju, ovo je sjajna vest

Mnogo se pisalo o tome koliko je kafa dobra ili štetna za zdravlje.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2020.

08:35

Za one koji mnogo piju kafu, a vode računa o zdravlju, ovo je sjajna vest
Foto:depositphotos/Taden1

Teško je zamisliti početak dana bez jutarnje kafe, a i druženje sa prijateljicom dok joj prepričavate najnovije dogodovštine iz života je "slađe" uz ovaj crni napitak.

Novo istraživanje obavljeno na univerzitetu u Hongkongu otkrilo je da oni koji je češće konzumiraju imaju jače kosti. Studija, u kojoj je učestvovalo više od 500 odraslih ljudi, pokazala je da ove osobe imaju veći procenat minerala u kostima, što ih čini jačim, a i manje su sklone lomljenju kostiju prilikom pada, pišu Večernje novosti.

''Za osobe koje mnogo piju kafu, a vode računa o zdravlju, ovo je sjajna vest. Kafa je generalno dobra za kosti. Kada vam neko sledeći put prigovori zato što pijete kafu, pozovite se na istraživanja koja govore o njenom pozitivnom dejstvu'', rekao je dr Čed Dil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: