"Zašto se niste ubili?"

U nedelju 23. oktobra u 18 časova u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ biće održano predavanje „Zašto se niste ubili?“

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

11:20

Predavanje organizuje tim psihološkog savetovališta za studente Pričajmo o tome u saradnji sa DKSG.

Gost na predavanju biće REBT psihoterapeut i psiholog Vladan Beara, koji se godinama bavi traumama ratnih veterana. Radi u REBT praksis centru i Centru za ratnu traumu u Novom Sadu.

Vladan će govoriti o smislu i besmislu življenja savremenog čoveka, odnosno o tome kako i zašto se upuštamo u potragu za smislom u životu, da li smisao dajemo ili ga nalazimo, sami stvaramo ili nam se nameće. Egzistencijalna kriza, životna kriza, depresija, teška oboljenja, uslovi života, promene društvenih vrednosti - mogu dovesti do preispitivanja smisla života. Veliki broj nas je u životu pomišljao da nema više smisla boriti se, truditi, da su agonija i bol nepodnošljivi. U tim prelomnim periodima potrebno je naći smisao i svrhu uz novi pogled na stare stvari.

O samoubistvu se retko govori u našoj zemlji. Oktobar je mesec mentalnog zdravlja. Tim „Pričajmo o tome“ duboko veruje u značaj prevencije i rad na problemima. Mi ne ćutimo, jer ćutanje može da ubije, baš kao i reč i delo. Sa vama ćemo razgovarati o strahovima, pitanjima, dilemama, iskustvima.

Ulaz na predavanje je slobodan, uz ograničen broj mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: