Kad država preterano brine o zdravlju građana...

Stanovnici nekih država uopšte nisu zadovoljni time što se vlasti previše brinu o njihovom zdravlju.

Izvor: Telegraph

Sreda, 22.10.2014.

22:39

Default images

Foto: Czarina Alegre / Flickr.com

Britanski mediji već mesecima kritikuju pojedine preporuke tamošnjeg Instituta za zdravlje, koji je savetodavno telo Ministarstva zdravlja i navode da se država pretvorila u “superdadilju”.

U poslednjem takvom slučaju, školama je preporučeno da pomažu deci da peru zube na početku prvog školskog časa, kao i na kraju poslednjeg, što je izazvalo kritike javnosti.

Međutim, poslednjih godina bilo je mnogo sličnih preporuka, a mi vam izdvajamo nekoliko onih koje su naišle na najveće negodovanje britanske javnosti.
  • Svima bi trebalo predočiti prednost uvođenja dana kada se tv neće gledati i maksimalno ograničiti upotrebu računara. Ova preporuka bila je deo kampanje za borbu protiv gojaznosti u septembru ove godine.
  • Gojazni pacijenti sa dijabetesom tipa 2 trebalo bi da dobiju mogućnost ugradnje gastričnog bajpasa o trošku države, prema nacrtu predloga iz jula meseca. Lekari su rekli da je projekat koji bi mogao da se odnosi na gotovo milion ljudi u Velikoj Britaniji “besmislen” i “preskup”.
  • Prema nacrtu preporuka iz ove godine, svim gojaznim pacijentima treba omogućiti da vežbaju.
  • Vozačima bi trebalo naplaćivati veće poreze, kako bi bili stimulisani da češće pešače, stoji u predlozima iz novembra 2012.
  • Dve godine ranije pokrenuta je kontroverza time što je preporučeno da svi petogodišnjaci dobiju edukaciju adekvatnu njihovom uzrastu vezanu za seks i kontracepciju.


Da li mislite da je ovakva briga države preterana?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: