Subota, 04.07.2020.

16:42

Kinesko ministarstvo: Soj "G4" svinjskog gripa nije zarazniji

Kinesko ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da soj svinjskog gripa poznat pod nazivom "G4" nije nov i ne dovodi do lakšeg zaražavanja i oboljevanja ljudi ili životinja čime opovrgava nalaze jedne nedavno objavljene studije.

Izvor: Tanjug

Kinesko ministarstvo: Soj
Foto: depositphotos/rbhavana

Studija grupe kineskih naučnika objavljena je ove nedelje u SAD, a u njoj se upozorava na to da je taj navodno novi soj virusa svinjskog gripa postao zarazniji po ljude i da stoga ima potencijal da izazove pandemiju.

Međutim, kinesko ministarstvo je istaklo da je studija u medijima interpretirana na "preteran i nečinjeničan način", navodi Rojters.

Prema zaključcima ministarstva, donetim posle jednog stručnog seminara o uticaju soja "G4" na svinjogojstvo i javno zdravlje, uzorak na kojem se studija zasniva premali je da bi bio reprezentativan, a u njoj nisu pruženi ni adekvatni dokazi da je taj soj virusa postao dominantan kod svinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: