Zdravlje

Subota, 17.02.2024.

20:25

Istraživanja pokazuju da rad od kuće ima zdravstvenih prednosti

Rad od kuće omogućava ljudima da jedu zdravije, da se osećaju manje pod stresom i imaju niži krvni pritisak, navodi se u istaživanju britanske Agencije za bezbednost zdravlja (NHS) i naučnika sa univerziteta King's College u Londonu.

Izvor: Tanjug

Istraživanja pokazuju da rad od kuće ima zdravstvenih prednosti
Foto: Shutterstock/eva_blanco

Istraživanje je uključivalo pregled gotovo 2.000 akademskih radova o radnim mestima nakon pandemije kovida 19, javlja Gardijan.

Prelazak na rad kod kuće tokom kovida bio je povezan „sa povećanjem unosa povrća, voća, mlečnih proizvoda i grickalica, dok je istraživanje pokazalo da su mladi i žene najviše popravili ishranu.

Dve studije su takođe ukazale na povećanje telesne težine od preko 40 odsto kod ljudi koji rade od kuće, kao i da takvu vrstu rada preferiraju zaposleni sa većim prihodom, dok se pokazalo da su žene koje brinu o maloj deci najviše pod stresom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: