Zdravlje

Subota, 25.09.2021.

14:47

Znate li od koje biljke se pravi najbolji domaći sprej za spavanje?

Ako vam je ikada bilo teško da zaspite, onda je ovaj domaći sprej za spavanje za vas.

Izvor: magazin.novosti.rs

Znate li od koje biljke se pravi najbolji domaći sprej za spavanje?
Foto:Shutterstock/Zulashai

Pun je eteričnih ulja za koja se zna da pomažu u mirnom noćnom snu. Aroma je izuzetno smirujuća i pomaže da se vaš um i telo dovedu u stanje u kojem možete da se opustite od napornog dana. Dovoljno je da poprskate sprej po jastuku i posteljini pre spavanja. Recept za sprej Sastojci:

10 kapi eteričnog ulja lavande
10 kapi eteričnog ulja vetivera
10 kapi eteričnog ulja kedrovine
1/2 šolje vode
Staklena boca

Postupak:

U staklenu bočicu sa raspršivačem dodajte vodu i eterična ulja. Poprskajte jastuke i posteljinu dok se spremate u krevet. Protresite pre svake upotrebe. Kako eterična ulja pomažu protiv nesanice?

Eterično ulje lavande: Poznato po svojim umirujućim i opuštajućim svojstvima. Eterično ulje koje morate imati u svim domovima. Umirujuća svojstva lavande daju miran san i ublažavaju osećaj napetosti.

Eterično ulje vetivera: Sa jedinstvenom, egzotičnom aromom, poznato je da vetiver pruža umirujući efekat na emocije - što ga čini idealnim za terapiju masaže i podstiče miran san.

Eterično ulje kedra: Umiruje um i telo. Ima umirujući topao, drveni miris koji daje osećaj opuštenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

21 h

Podeli: