Huawei P8 izaziva Galaxy S6 i iPhone 6

Huawei je na tržište izbacio telefon P8, kojim ciljaju na milionene korisnika. Njih žele privući performansima, dizajnom i kamerom s nizom atraktivnih funkcija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

10:25

Default images
YouTube Printscreen

Huawei je u ponedeljak u Londonu predstavio svoj novi adut P8, koji je sada izgubio i oznaku Ascend. Novi telefon kojim Huawei nastavlja grabiti prema vrhu odlikuje se premium dizajnom i aluminijskim kućištem, a iz kineske kompanije kažu da bi detalji u dizajnu trebalo podsetiti na stranice i korice tradicionalnih knjiga.

U uređaju tankom 6,4 milimetara su mesta za dve SIM kartice, a telefon radi i na 4G mreži pa ga pokreće novi Kirin 930 64-bitni procesor s osam jezgara, za koji kažu da u saradnji s baterijom od 2600 mAh donosi 20 odsto bolje performanse od uređaja slične baterije. P8 takođ i donosi bolja prilagođenja u radu u glasnom okruženju ili na vetru.

Puno pažnje posvetili su kameri koja prednje fotografije snima u rezoluciji od 13 megapiksela, a za koju kažu da ima najbolju optičku stabilizaciju slike u industriji koja bi trebala osigurati uvek oštre slike. Navode i RGBW senzor koji povećava osvetljenost za 32 odsto pri visokom kontrastu i smanjuje je za 78 odsto u uslovima slabog svetla. Ugradili su i posebne režime fotografisanja koji bi trebalo da osiguraju odlične noćne fotografije, a tu je i opcija za kontrolisanje i snimanje videa s više povezanih Androida.

Uređaj će moći da se kupi u srebrnoj, zlatnoj, crnoj i sivoj boji. U Huaweiju navode i da postoji verzija s e-ink ekranom na pozadini, pa se njegov zadnji dio pretvara u eBook. Standardna verzija koštaće 499, a premium 599 evra.

Uz obični P8, Huawei je predstavio i njegovu P8max verziju, koja bi se zbog dimenzija ekrana od 6,8 inča komotno mogla nazvati tabletom. Takođe dolazi s 1080p ekranom, ali i Dual SIM podrškom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: