Kada se Cortana i Siri nađu u istoj reklami

Microsoftov inteligentni personalni asistent pokazao je svoju zlu stranu u kompanijinoj najnovijoj reklami.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

18:26

Default images

Reklama upoređuje Cortanu i Siri, a počinje simuliranim iPhoneom 5S koji se ogleda u ogledalu. Ovu idilu prekida HTC One M8 for Windows bacajući senku na iPhone većim ekranom i elegantnim dizajnom.

„Ali ja sam puno više od samo lepog lica“, tvrdi Siri. „I ja“, odgovara joj Cortana i dodaje: „Mogu da proverim tvoj kalendar , pa potom saobraćaj i da ti zakažem manikir na vreme“.

Iako Cortana ovde poentira, postavlja se pitanje da li ona zapravo ispunjava sve obećano u reklami?

Analiza sajta Mashable pokazala je da je Cortana prilično dobra u predviđanju poteba korisnika, ali njene pretpostavke ponekada mogu biti pogrešne, ali u svakom slučaju čini se da obavlja bolji posao od Siri.

Uprkos tome što ima boljeg personalnog asistenta, Windows Phone i dalje ima problema sa izborom aplikacija. Microsoft je u avgustu nudio 300.000 aplikacija naspram 1.2 miliona koje nudi iOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: