Beats i zvanično postao deo porodice Apple

Tehnološki gigant Apple potvrdio je 1. avgusta da je konačno zaključen ugovor o kupovini kompanije Beats, i da je sada popularna audio oprema, kao i Beatsov servis za strimovanje muzike, deo Appleove porodice.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

14:23

Default images

“Veoma smo uzbuđeni što možemo i zvanično da poželimo dobrodošlicu Beats Musicu i Beats Electronicsu u našu porodicu”, navodi se u saopštenju kompanije objavljenom prvog avgustovskog dana. “Muzika je oduvek zauzimala posebno mesto u našim srcima, i oduševljeni smo što udružujemo snage sa grupom ljudi koji vole muziku podjednako kao i mi.”

Vest o tome da Apple merka Beats proizvode pojavila se još u maju, kada je svetom odjeknula informacija da je u igri ugovor vredan tri milijarde dolara.

Zaključivanjem ugovora 1. avgusta ovo je postala do sada najveća kupovina u koju se Apple upustio, prenosi američki magazin Time.

Trenutno kompanija Beats broji 900 zaposlenih, ali kako prenosi 9to5, Apple ima u planu da otpusti oko 200 radnika koji imaju pozicije slične onima koje već obavljalju mnogi zaposleni u Appleu.

U dopisu za pomenuti portal, Apple je naveo kako su Beatsovim radnicima ponuđeni ugovori za produžetak radnog odnosa i posle prodaje kompanije, ali da je veliki deo njih na određeno vreme.

“Trudićemo se da za što veći broj Beatsovih radnika uposlimo za stalno na drugim radnim pozicijama u Appleu”, naveli su predstavnici kompanije.

Kompaniju Beats osnovali su 2008. godine Dr. Dre i Džimi Ajovin, koji su se posvetili usavršavanju audio opreme, a vremenom je razvijen i popularan servis za emitovanje muzike.

Foto: Janitors / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: