PlayStation 5 ili Xbox Series X? Izgleda da Sony ostaje na vrhu

Do kraja godine Sony i Microsoft pustiće u prodaju svoje nove konzole sledeće generacije, a čini se da će Sony ipak zadržati prednost na tržištu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

16:32

PlayStation 5 ili Xbox Series X? Izgleda da Sony ostaje na vrhu
Foto: EPA-EFE, JOHN G. MABANGLO

Sony PlayStation 5 i Xbox Series X imaće slične performanse, ali neki već predviđaju dominaciju PS5.

Izgleda da su već počela neprijateljstva između dva velikana među konzolama. Dok su u Soniju uvereni u to da će njiohova konzola biti najbrža na svetu i najavljuju „prihvatljivu“ cenu, izvršni direktor Xbox-a obećava da neće ponoviti greške iz prošlosti i da će ponuditi Xbox po povoljnijoj ceni nego do sada.

Ipak, dominaciju PS5 činiće dva glavna faktora, objašnjava analitičar Pirs Harding-Rols, a piše Gizchina.

Prva je odanost PlayStation igrača njihovoj omiljenoj konzoli, a drugi je "backward compatibility", što znači da će igre za PS5 biti kompatibilne sa PS4 igrama, ili čak i ranijim.

Microsoft je takođe potvrdio "backward compatibility" Xbox X konzole sa Xbox One. Dva proizvođača će se, dakle, ravnopravno boriti.

Kao što vidimo, neće biti velike razlike među modelima u smislu inovativnosti i performansi koje jedna konzola ima a druga ne.

Zato Harding-Rols smatra da neće dolaziti do "promene brenda" među korisnicima i da će Sony održati prednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: