Xiaomi i Lenovo više nisu vodeći proizvođači mobilnih telefona

Prema najnovijim izveštajima kompanije IDC, Samsung, Apple i Huawei i dalje se nalaze na vodećoj poziciji, ali se poznatim tehnološkim gigantima ovaj put nisu pridružile kompanije Xiaomi i Lenovo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.04.2016.

12:35

Xiaomi i Lenovo više nisu vodeći proizvođači mobilnih telefona
Foto: Screenshot

Umesto njih, na listu su dospele kineske kompanije Oppo i Vivo.

Samsung se i dalje nalazi na vrhu liste sa 81.9 miliona prodatih uređaja, a slede ga Apple i Huawei sa 51.2 i 27.5 miliona. Oppo je prodao 18.5 miliona telefona, a Vivo 14.3. Ukupno je prodato 334.9 miliona uređaja.

Uprkos tome što se nije našao na listi, Huawei je zabeležio rast u odnosu na isti period prošle godine od 58.4 odsto, a Oppo i Vivo vrtoglavih 153.2 i 123.8 odsto.

Obe kompanije poznate su po uređajima solidne brzine, koji koštaju gotovo upola manje od flegšip modela Appla i Samsunga.

Ovaj pristup pokazao se kao naročito uspešan na kineskom tržištu, gde Huawei, Oppo i Vivo drže vodeću poziciju.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: