Microsoft predstavio nosivi gedžet Band

Nakon niza glasina, Microsoft je konačno otkrio i svoj uređaj iz kategorije nosivih gedžeta nazvan jednostavno Band. Kompanija je uređaj predstavila kao idealan “za ljude koji žele da žive zdravije, žele da budu produktivniji i istovremeno ostanu povezani s ljudima koji su im najvažniji”.

Izvor: Tportal

Subota, 01.11.2014.

08:40

Default images

Najvažnija stavka iz glasina je potvrđena - osim tehničkih karakteristika, Band za razliku od brojnih drugih sličnih uređaja podržava sve bitne platforme, a ne samo Microsoftova rešenja. Windows, Windows Phone, OS X, iOS i Android su redom podržani.

Da li je Band tek još jedan fitness gedžet koji će zadovoljiti tek malu nišu korisnika?

Za početak - sasvim sigurno. Uređaj je dostupan samo u SAD po ceni od 199 dolara, a veliko je pitanje kada će i gde tačno postati dostupan van te zemlje, s obzirom na zavisnost o uslugama i, treba reći, tipično Microsoftovo ponašanje koje je i Zune koštalo tržišta. Tehnička strana priče je, srećom, nešto drugačija.

Iz kompanije navode kako je reč o tehnički najnaprednijem rešenju za ručni zglob koje postoji – bez obzira na platformu na kojoj će biti korišćeno. Za razliku od konkurencije koja je izdvojila posebne ekosisteme u svetu nosivih gedžeta i praćenja zdravlja korisnika, Microsoft svojim rešenjem želi da bude kompatibilan sa svime što postoji.

Tačno kako se i očekivalo, pripadajući servis Health podržava sve bitne i ranije spomenute platforme, čime Microsoft želi da se posebno izdvoji od konkurencije. Naravno, integracija s Cortanom moguća je samo u slučaju da se koristi Windows (Phone).

Microsoft Band rečima kompanije, nije tek gedžet koji meri korisnikove korake akcelerometrom, već prati mnogo različitih podataka istovremeno da bi dobio jasniju sliku. Ukratko - gedžet uči pomoću ukupno deset senzora smeštenih unutra, a tu je i mogućnost praćenja stresa korisnika zahvaljujući senzoru koji prati psihogalvanski refleks kože: Osim uobičajene mogućnosti praćenja aktivnosti korisnika kombinacijom senzora, uređaj prikazuje i izloženost UV zračenju, informacije poput e-mail poruka, podsetnika, poziva, poruka i društvenih mreža, vremena, finansija i drugo. Ekran osetljiv na dodir je pravougaon i rezolucije 310 puta 102 piksela, a Microsoft tvrdi da uređaj može raditi 48 časova pre potrebe za punjenjem.

Korisničko okruženje na ručnom satu je jednostavno izvedeno i podseća na već viđene dizajnerske crte s platforme Windows ('Metro').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: