Ovako će izgledati nova generacija video igara

Zahvaljujući Unreal Engineu 4, ambiciozni YouTube korisnik simulirao je ono što ćemo vrlo verovatno u skorijoj budućnosti gledati u video igrama.

Izvor: Tportal.hr

Ponedeljak, 01.09.2014.

08:40

Default images

Grafika u igrama vrlo često zna da bude opisivana kao “spektakularna” ili “do sada neviđena”. Izdavači i developeri taj termin koriste toliko često da je praktično izgubio značenje.

Retko kada, pogotovo ako video igre gledate iz dana u dan, možete iskreno reći da igra ili demo mogu očarati do te mere da ostanete bez reči.

Korisnik Unreal Engine foruma pod imenom Koooolalala već neko vreme poigrava se sistemima osvetljenja u Unreal Engineu 4, a rezultate testova objavljuje na svom YouTube kanalu.

Čitava stvar, kao što ćete videti iz priloženih video snimaka, sa punim se pravom može nazvati spektakularnom.

Svi testovi vrte se u minimalno 30 frejmova u sekundi na PC računaru s i7-3770 procesorom i GTX670 grafičkom karticom.

Iako snimci prikazuju samo prazne scene (bez modela karakterističnih za video igre), ovo se bez problema može nazvati “malim” uvidom u budućnost digitalne zabave. . . . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: