MWC pre MWC-a

Iako je danas zvanično prvi dan MWC sajma u Barseloni, većina velikih proizvođača svoje konferencije je održala pre zvaničnog početka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2012.

10:04

Default images

Neki od predstavljenih uređaja su potpuni novitetita, o nekima se manje ili više precizno nagađalo, a mi vam donosimo pregled objava sa MWC-a, pre MWC-a.

HTC

Tajvanski proizvođač odlučio se da u Barseloni predstavi tri nova modela - One X, One S i One V.
HTC One X
HTC One X je Android smartfon 4,7-inčnog ekrana na četvorojezgarnom Tegra 3 procesoru, sa kamerom od 8 megapiksela, a iz HTC-a kažu da je potrebno svega 0,7 sekundi za pravljenje fotografije. Svi koji ga kupe dobijaju i 25GB na Dropboxu besplatno.

One S ima isto unibody kućište kao i One X, manji ekran (4,3 inča, rezolucije 960x540 piksela), dvojezgarni procesor na 1,5GHz i 1GB RAM memorije.

Najmanji od njih je HTC One V, a njegove odlike su 2,6-inlni ekran, 512MB RAM-a, kamera od 5MP i procesor na 1GHz.

Sva tri modela One serije imaju ICS Android i HTC Sense 4 korisnički interfejs i biće dostupni i u Srbiji, prema informacijama iz zvaničnog saopštenja kod Vipa i Telenora.

HTC će sa isporukom ovih modela krenuti u aprilu.

Samsung

Samsung je takođe pre početka sajma održao konferenciju, a na njoj su predstavljena dva tableta i dva smartfona.
Samsung Galaxy Note 10.1
Samsung Galaxy Tab 2, je drugi tablet sa ovom oznakom, a za razliku od onog predstavljenog na Samsung Europeran Forumu, umesto 7, ovaj tablet ima ekran od 10,1 inča, rezolucije 1280x800. Radi na dvojezgarnom 1Ghz procesoru, ima prednju VGA i glavnu kameru od 3 megapiksela, a sa softverske strane tu su Android 4.0 i Samsung TouchWiz interfejs.

Pored ovog, Samsung sada ima i 10,1-inčni tablet oznake Note, koji kao i smartfon ovog imena, ima stajlus, S Pen, a iz Samsunga kaže upravo ovaj tablet "produktivnost podiže na novi nivo". Sa hardverske strane ru je dvojezgarni procesor na 1,4GHz, PLS TFT ekran rezolucije 1280x800, prednja kamera od 2MP i zadnja od 3MP sa LED blice. Android 4.0 nalazi se i na ovom tabletu.

Za razliku od tableta koje je sinoć predstavio, dva predstavljena Samsung smartfona ne dolaze sa najnovijim Androidom.
Samsung Galaxy Beam
To su unapređena verzija Galaxy S modela, Galaxy S WiFi 4.2 , koji kao i predstavljeni Samsung Galaxy Beam radi 2.3 Androidu.

Galaxy Beam ima 4-inčni erkan, dvojezgarni procesor na 1GHz, kameru od 5 i prednju od 1,3MP.

Sony

Sony je na CES-u prikazao Xperia S, a na MWC-u je javnosti predstavio dva nova modela - Xperia P i Xperia U.
Xperia P ima 4-inčni ekran, kameru o 8 megapiksela i dvojezgarni procesor na 1GHz, kao i Xperia U, koja je telefon nešto manjih dimenzija, ima 3,5-inčni erkan i kameru rezolucije 5 megapiksela.

Xperia P i Xperia U biće lansirani sa Android Gingerbread platformom, ali se prelazak na ICS očekuje u drugom kvartalu ove godine.

Nokia

MWC ne može proći ni bez Nokije, kompanija koja svojim Windows Phone modelima, zajedno sa Microsoftom, planira da stvori novi ekosistem u situaciji kada Android i iOS uređaji preovlađuju.
Nokia Lumia 610
Osim što je, kako se i pretpostavljalo, najavljeno da Lumia 900, predstavljena na CES-u, stiže i u Evropu, Nokia je na MWC-u predstavila i nove Asha modele, ali i najpristupačniju Lumiu do sada.

Lumia 610 namenjena je pre svega mlađoj publici, biće dostupna u četiri boje i po ceni od svega 189 evra, a na tržište će stići u drugom kvartalu ove godine.

Radi na WP 7.5 platformi, ima 256MB RAM i 8GB interne memorije. 3,7-inčni LCD ekran rezolucije 800x480.
Nokia 808 PureView
Pored nje, baš kao što se i nagađalo, predstavljena je Nokia 808 PureView, kod koje je naglasak stavljen na kameri.

Naime, ovo je prvi smartfon koji ima Nokia PureView tehnologiju, mogućnost zumiranja bez gubljenja kvaliteta i jasnoće snimka, a iz Nokije kažu da njom možete praviti fotografije koje izgledaju kao da ih je snimio profesionalac u praktično svim uslovima. Prema zvaničnim informacijama, kamera ima rezoluciju od 41megapiksel.

Huawei

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg MWC-a, odnosno bar prvog dana, je Huawei Ascend D quad, model koji je deo nove Diamond serije.
Huawei Ascend D quad
Model, koji Huawei naziva najbržim smartfonom na svetu, ima 4,5-inčni ekran, četvorojezgarni K3V2 procesor na 1,5GHz, radi na Androidu 4.0 i debljine je svega 8,9 milimetara.

Ima prednju kameru rezolucije 1,3 i glavnu kameru rezolucije 8 megapiksela, integrisan Dolby Digital 5.1 surround, a pri njegovom predstavljanju rečeno je da je "49 posto brži od svih drugih najbržih smartfona na svetu".

Pored toga, ima, kažu iz ove kompanije, ekran veće rezolucije nego iPhone i biće 20 do 50 posto jeftiniji od konkurentskih proizvoda slične kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: