Apple očekuje uzbudljiva godina – stižu VR kaciga, novi Mac i iPad uređaji

Apple je tokom 2021. godine predstavio veliki broj novih proizvoda, a još više se očekuje tokom ove godine.

Izvor: B92, XDA

Utorak, 04.01.2022.

09:27

Apple očekuje uzbudljiva godina – stižu VR kaciga, novi Mac i iPad uređaji
Foto: Ononymous Phtographer / Shutterstock.com

Prošle godine smo od kompanije iz Kupertina imali priliku da vidimo iPad Pro sa M1 čipom, novi iPad mini, novu MacBook Pro liniju, oPhone 13 seriju i druge proizvode.

Tokom 2022. ćemo od kompanije dobiti nekoliko novih proizvoda, uključujući nove Mac Pro laptopove, redizajnirani MacBook Air, VR kacigu, novu iPhone liniju i mnoge druge uređaje.

Prema navodima Marka Gurmana, novinara i analitičara Bloomberga, Apple radi na novim Mac Pro modelima, koji će koristiti M1 Pro i M1 Max čipove. Liniju će činiti manji Mac Pro, sa 40 CPU jezgara i 128 GPU jezgara, Mac Pro sa velikim ekranom i potpuno novi Mac mini.

"Apple će to zaista uraditi"

Izveštaj pominje i "najveći MacBook Air redizajn u istoriji ovog prooizvoda", osveženi pristupačni MacBook Pro i redizajnirani iPad Pro sa podrškom za bežično punjneje.

Gurman ističe da će Apple objaviti i novi eksterni monitor, koji će se prodavati po upola nižoj ceni u odnosu na aktuelni Pro Display XDR.

Na kraju, kompanija bi mogla predstaviti svoju prvu kacigu za viretuelnu realnost, koja trenutno nosi kodno ime N301. VR kaciga bi trebalo da podržava i neke AR funkcije i koristiće rOS, kodnog imena Oak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: