Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?

Kompanija iz Koreje, LG, godinama je bila dobro poznato ime na tržištu telefona.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

09:10

Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?
Foto: Profimedia

Ipak, u poslednjih nekoliko godina, LG pomalo gubi korak u trci sa velikim igračima na tržištu smartfona. Uprkos tome, pomalo je sve iznenadila vest kako bi LG-jevi telefoni uskoro mogli otići u istoriju.

Kako prenosi časopis The Korea Herald, u kompaniji LG Electronics, zaposleni su dobili obaveštenje kako se "spremaju velike promene u planovima u vezi sa proizvodnjom telefona".

Još uvek se ne zna tačno šta to podrazumeva, mada će se verovatno odsek LG-ja zadužen za pravljenje pametnih telefona ili prodati, ili ugasiti u potpunosti.

LG je u poslednjih pet godina izgubio 4,5 milijardi dolara samo na tržištu pametnih telefona, pa ova odluka možda i nije toliko iznenađenje koliko bi moglo da se čini na prvu ruku.

Ipak, Kvon Bong-Seok, izvršni direktor kompanije, rekao je svim zaposlenima kako neće dobiti otkaze, pa ne moraju da se plaše za svoje radno mesto kakve god promene da nastanu.

Ovome u prilog ide i činjenica da je LG u poslednje vreme prešao na neke druge vrste tehnologije, pre svega se fokusirajući na pametne kućne uređaje, što su pokazali i na ovogodišnjem CES-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: