Ko "gospodari" gejming svetom? Više od 100 miliona preuzimanja za tri meseca

Izgleda da nema univerzalnog recepta za uspeh neke video-igre. Tako je, na primer, jednostavni Among Us gde partija traje oko 5 minuta, "zaludeo" gejming svet.

Izvor: B92, The Verge

Četvrtak, 22.10.2020.

14:45

Ko
Foto: depositphotos/Rangizzz

Prema podacima kojima raspolaže Sensor Tower, samo u trećem kvartalu ove godine, Among Us preuzet je više od 100 miliona puta.

S obzirom na to da je video-igra izašla pre dve godine, pa i nije baš "sveža", prilično je iznenađujući ovako iznenadan uspeh, a čini se da joj popularnost neće opasti u skorije vreme.

Naime, Among us se nalazi na ubedljivo prvom mestu po broju preuzimanja na App Store i Google Play Store, a za računare je na četvrtom mestu, iza CS:GO, Dota 2, PUBG.

Kada je u pitanju streaming platforma Twitch, popularnost ove video-igre porasla je za 650%, odnosno šest i po puta, za veoma kraak perio - od jula do avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: