Srpski informatičari najbolji na Balkanu

Na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2019.

11:32

Srpski informatičari najbolji na Balkanu
Ilustracija / Foto: Depositphotos/ronstik

Zlatnu medalju osvojili su Tadija Šebez i Nikola Pešić Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", Novi Sad.

Srebrnu medalju osvojio je Jovan Bengin, Matematička gimnazija, Beograd, a bronzanu Mladen Puzić, takođe iz Matematičke gimnazije.

Takmičenje je održano od 9. do 14. septembra u prestonici Grčke.

Ovim je ekipa Srbije ostvarila zbirno najbolji rezultat u konkurenciji 13 zemalja, odnosno 55 takmičara koji su učestvovali na takmičenju.

Srbija ima ukupno osvojenih 1.411 bodova i nalazi se ispred drugoplasirane Rumunije sa 1.310 i trećeplasirane Bugarske sa 1.060 bodova.

Vođa ekipe Srbije bio je dr Vladimir Milovanović, docent sa Univerziteta u Kragujevcu, a njegov zamenik Vladimir Milenković, student sa Univerziteta u Kembridžu, navodi se u saopštenju Društva matematičara Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: