Napravite sami: Prirodna krema protiv bora

Prilikom suočavanja sa borama, pokušavamo da im se odupremo korišćenjem različitih krema, kozmetičkih tretmana i drugih raznih metoda.

Izvor: B92

Subota, 29.03.2014.

15:20

Default images

Ipak, većina pomenutih krema i tretmana zahteva veće količine novca. Upravo zbog toga i treba da ih izbegavate, jer fantastičnu kremu protiv bora možete napraviti i sami! Štaviše, ona sadrži prirodne sastojke, odgovara svim tipovima kože pa hidrira i izjednačava kožu, smanjuje vidljive bore, usporava proces starenja i daje vidljive rezultate već nakon sedam dana upotrebe.

Sastojci:
  • jedno žumance
  • dve kašike ulja od badema (možete ga zameniti maslinovim uljem)
  • pola kašike meda
  • dve kašičice medicinskog vazelina.


Priprema:

Rastopite vazelin na pari (biće vam potrebno par minuta). Nakon toga dodajte ostale sastojke. Dobro izmešajte; biće vam potrebno nekoliko minuta da dobijete homogenu masu. Smesu prebacite u čistu činiju (možete koristiti posudu od stare kreme, samo je prvo dobro operite). Kremu nanosite na čistu kožu laganim, kružnim pokretima.

Napomena: Kremi je potrebno oko sat vremena da upije pa bi bilo mudro da je nanosite dva sata pre spavanja. Kremu držite u frižideru. Ukoliko želite da je ponovo napravite, koristite iste sastojke u istoj meri.

Izvor: minimagazin
Foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: