Meklaren i Honda ušli u novu eru

Ekipa Meklarena predstavila je bolid za ovogodišni šampionat Formule 1 kojim ulazi u novu eru sa Hondom.

Izvor: JT

Četvrtak, 29.01.2015.

13:55

Default images
© 2015 McLaren

Britanski tim je u četvrtak objavion slike modela MP4-30, koji će se prvi put na stazi naći u nedelju, na početku predsezonskih testiranja u Heresu.

Meklaren i Honda su ove godine obnovili saradnju posle više od 20 godina, a u predstojećoj sezoni svoje nade polažu u Džensona Batona i Fernanda Alonsa.

Ovogodišnji bolid Meklaren-Honde dizajnirao je Piter Prodromu, koji je u tim stigao u septembru iz Red Bula. U timu se nadaju da će inovativni dizajn i nova saradnjsa sa Hondom Meklaren uspeti da vrate na staze stare slave, ako ne već ove godine, onda u bliskoj budućnosti.

Novi bolid Meklarena predstavlja kombinaciju srebrne, crne i crvene boje, ima dug i nizak nos, sličan kakav je viđen na Vilijamsu.

Honda se ove godine vraća u Formulu 1 posle šestogodišnjeg odsustva, a prethodno je imala saradnju sa Meklarenom od 1988. do 1992. godine. Ta era upamćena je kao jedna od najdominantnijih u šampionatu, pošto je britanski tim osvojio četiri titule – tri mu je doneo Aerton Sena, a jednu Alen Prost. Posebno dominantna sezona viđena je 1988. godine, kada su Sena i Prost slavili na 15 od 16 trka. Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta, a više o novoj eri Meklarena i Honde možete da pročitate u našoj rubrici ‘Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: