Loš start godine za Jankovićevu

Jelena Janković porazom je počela 2015. godinu pošto je u prvom kolu WTA turnira u Brizbejnu izgubila od Ajle Tomljanović iz Australije sa 7:6 (8-6), 6:0.

Izvor: ÐN

Nedelja, 04.01.2015.

09:22

Default images
Beta/AP Photo/Elise Amendola

Protivnica hrvatskoj teniserki u drugom kolu biće Ukrajina Elina Svitolina koja je pobedila Magdalena Ribarikovu iz Slovačke sa 6:0, 6:2.

Prvi set počeo je serijom od četiri brejka (po dva na obe strane), kada su teniserke uspele da uspostave ritam kod servisa.

Jelena je napravila brejk za 5:4 i imala šansu da svojim servisom povede u setovima, ali se Tomljanovićeva vratila i izjednačila. Otišlo se u 13. gem gde je viđeno čak devet mini brejkova, ali je Australijanka poreklom iz Hrvatske napravila jedan manje.

Tako izgubljeni prvi deo igre uticao je na srpsku teniserku koja se raspala u drugom i omogućila Ajli da do plasmana u narednu rundu stigne bez izgubljenog poena.

Srbiju će u nastavku turnira u Brizbejnu predstavljati još Ana Ivanović.

Ona je postavljena za drugog nosioca i u prvom kolu je slobodna, dok će joj protivnica u narednoj rundi biti pobednica duela Jarmila Gajdošova (Australija) - Šuai Zang (Kina).

Nagradni fond u Brizbejnu iznosi milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: