Doživotna suspenzija za Lončara

Međunarodna amaterska bokserska federacija (Aiba) u sredu je doživotno suspendovala hrvatskog boksera Vidu Lončara.

Izvor: ÐN

Sreda, 22.10.2014.

23:25

Default images

Lončar je pre dva dana, posle poraza u drugoj rundi Evropskog prvenstva za juniore u Zagrebu naokautirao sudiju.

"Aiba i cela bokserska porodica ima nultu toleranciju na ovakvu vrstu ponašanja", rekao je predsednik te organizacije Čing-Kuo Vu.

Hrvatskom bokseru i njegovom treneru je zabranjeno da učestvuju u takmičenjima Aibe, a očekuje se da tu odluku potvrdi i Disciplinska komisije te organizacije.

Lončar je odlukom sudije u ringu poražen u drugoj rundi tehničkim nokautom od Litvanca Algirdasa Baniulisa. Sudija u ringu je tri puta brojao hrvatskom bokseru, a kada je arbitar proglasio pobedu Litvanca, Lončar je nasrnuo na sudiju.

Mladi hrvatski bokser je nokautirao sudiju i oborio ga na pod, a onda je nastavio sa udarcima. Posle nekoliko sekundi u ring je uletelo obezbeđenje, koje je sprečilo Lončara da nastavi da udara sudiju.

Bokserski savez Hrvatske je odmah doživotno suspendovao Lončara, koji je na kraju završio u pritvoru, dok je sudija primljen sa teškim povredama u bolnicu u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: