Real lako, Džerard spasao Liverpul

Fudbaleri Real Madrida savladali su Bazel na Bernabeu sa 5:1 u prvom kolu B grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

23:03

Default images

’Kraljevski’ klub je tako na najbolji način izbrisao poraz od Atletika za vikend i krenuo u odbranu titule u Ligi šampiona.

U drugoj utakmici B grupe bilo je mnogo drame, ali je završilo bez iznenađenja. Ludogorec je u 91. minutu izjednačio na Enfildu, ali je dva minuta kasnije Stiven Džerard sa penala doneo pobedu ’crvenima’ od 2:1.

Real je imao veliki pritisak pred početak ove utakmice nakon očajnog starta u Primeri, a čak su navijači zviždali legendi Ikeru Kasiljasu na zagrevanju. Ipak, sve je zvižduci su se brzo pretovrili u aplauze čim je utakmica počela, pošto je Real već u prvom poluvremenu postigao četiri gola i razgalio navijače.

Bazel je izdržao do 14. minuta kada je Marek Suši nespretno intervenisao i u pokušaju da otkloni opasnost savladao je svog golmana. Prava kanonada viđena je u periodu od 30. do 38. minuta kada su postignuta četiri gola.

Prvo je Bejl povećao na 2:0 na asistenciju Modrića, a već u sledećem napadu upisao se i Ronaldo postigavši svoj 53. gol na 52 utakmice u Ligi šampiona. U 37. minutu bilo je 4:0, a ovoga puta pogodio je i Hames Rodriges na odbitak i tako postigao prvenac u drresu Reala. Bazel je do poluvremena postigao utešni gol, a strelac je u 38. minutu bio Derlis Gonzales.

Tako je ostalo do poluvremena, a u nastavku je Real zadovoljan ubedljivim vođstvom spustio tempo. Ipak, ostalo je dovoljno vremena za magičan gol koji će ući u anale evropskog fudbala, ne zbog svoje lepote već zbog toga što je Real posto prvi klub koji je u evropskim takmičenjima stigao do 1000. gola.

Strelac je posle briljantne akcije sa Ronaldom bio Benzema koji je zakucao loptu u rašlje u 79. minutu. Bazel uopšte nije bio u podređenom položaju, imao je na 4:1 nekoliko 100% šansi, ali je na kraju pretrpeo debakl.
Beta/AP
Drugi meč u grupi bio je posebna priča. Liverpul je zaigrao Ligu šampiona posle pet godina i uspeo je da slavi posle mnogo muke protiv Ludogoreca. Bugarski tim, koji je u kvalifikacijama izbacio Partizan, sjajno se držao na Enfildu i nikako nije zaslužio poraz, ali je ipak našušta englesku bez bodova.

Tek u 82. minutu ekipa Brendana Rodžersa je stigla do vođstva i do prvencem Marija Balotelija koji se dobro snašao u gužvi za 1:0. U 91. minutu Ludogorec je odigrao munjevitu kombinaciju, a Abalo je u punom trku zaobišao Minjolea i izjednačio.

Činilo se da je to konačan rezultat, ali dva minuta kasnije Džerard je sa penala dopneo veliku radost domaćim navijačima. Prethodno je Borjan napravio penal i dobio je zbog toga žuti karton.

U domaćem sastavu nije bilo suspendovanog Lazara Markovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: